Frittata met Chabichou du Poitou

Ingrediënten voor 4 personen:

 

Verhit de olijfolie in een ruime, zware koekenpan. Bak op een laag vuur de courgette en de paprika tot ze zacht zijn. Pers de knoflook erover. 

Verwarm intussen de grill voor, snijd de kaas in plakjes, klop de eieren los en voeg versgemalen peper en zout toe. 

Haal ongeveer 1/3 deel van het groentemengsel uit de pan. Verdeel de plakjes kaas in een laag over het restant in de pan, dek dit af met de rest van het groentemengsel en breng hierover nog een laagje kaas aan. Giet het eimengsel over het geheel en zorg ervoor dat ook de bodem van de pan gelijkmatig met ei is bedekt.  

Bak de frittata zacht door tot het stolt en zet dan de pan onder de grill (let op: bescherm de steel van de pan!) tot hij mooi bruin van kleur is.

Laat de frittata voor het aansnijden 5 minuten rusten en dien op met een groene salade.

Terug naar overzicht

Pizzataart met mozzarella en Parmiggiano Reggiano

Lees artikel

Met Parmigiano Reggiano gegratineerde asperges

Lees artikel

Zwitserse spitjes met Emmenthaler

Lees artikel

Auberginetapenade

Lees artikel

Salade van boerenkaas met frambozen en yoghurtdressing

Lees artikel

Luxe mini-sandwiches met Bouquet des Moines en zalm

Lees artikel