Geitenkaas torentjes

Ingrediënten:

Verwarm de oven voor op 180/200 (hetelucht/elektrisch) graden Celsius. 

Maak deeg door de bloem, geraspte oude geitenkaas, boter, 1/2 dl room, amandelpoeder en wat zout te mengen tot een gelijkmatige massa. Laat het deeg gedurende een uur opstijven in de koelkast. 

Rol het deeg met een deegroller uit en steek er met een steker rondjes uit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik de rondjes hier en daar in met een vork. Bak de kaaskoekjes gedurende 10 minuten in de oven. 

Klop de room tot het lobbig is. Verkruimel de WeideGeit Blauw en meng de room erdoor, prak of kneed tot het een samenhangend mengsel is. Voeg vervolgens de cognac en versgemalen peper en zout naar smaak toe en roer goed door elkaar.

Besmeer de kaaskoekjes met het mengsel en stapel 3 lagen op elkaar. Maak af met een halve gepelde walnoot. Zet de torentjes in de oven en bak ze gedurende 5 minuten bij een temperatuur van 160 graden Celsius af.

NB: Pas op dat de walnoten niet verbranden, want dan worden ze bitter!

Terug naar overzicht

Hutspotschotel met komijnekaas

Lees artikel

Met Parmigiano Reggiano gegratineerde asperges

Lees artikel

Knapperige fontinasalade

Lees artikel

WeideGeit Truffels

Lees artikel

Veldsla met cranberry's, peer en schapenkaas

Lees artikel

Zwitserse spitjes met Emmenthaler

Lees artikel