Grissini

Voor 18 stuks:

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Los het gist op in een kommetje met warm water. Afdekken met plastic en 5 minuten op en warme plaats zetten tot het mengsel schuimig is. Verhit de melk, boter en suiker in een pannetje tot alles net warm is en de boter gesmolten.

Doe 3 kop bloem en het zout in een grote kom, voeg het gist en het melkmengsel toe en meng alles goed. Voeg zoveel van de rest van de bloem toe tot er een zacht deeg ontstaat. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en kneed zo’n 10 minuten tot het glad en elastisch is. 

Verdeel het deeg in 18 gelijke porties en rol iedere portie uit tot potlooddikte en zo’n 30 cm lengte. Verwarm de oven voor op 210 graden (hete lucht oven 190 graden) en leg de delen elk 3 cm uit elkaar op de bakplaten. Dek af met plasticfolie en laat 20 minuten staan.

Smeer het deeg in met koud water en strooi de geraspte kaas erover. In 15-20 minuten goudbruin bakken. Uit de oven halen en op een rooster laten afkoelen. Zet de oven op 180 (160) graden. Leg de grissini weer op de bakplaten en bak ze nog eens 5 – 10 minuten tot ze droog en knapperig zijn.

NB: maateenheid kop betreft een kop met 250ml inhoud.

Terug naar overzicht

Mini sandwich met WeideGeit Blauw en gegrilde paprika’s

Lees artikel

Roquefort-en-sesamtosti

Lees artikel

Warme ciabatta met Mozzarella

Lees artikel

Kaas-uien-brood

Lees artikel

Zelf kaasbroodjes maken

Lees artikel

Hutspotschotel met komijnekaas

Lees artikel