Kaasmacaroni uit de oven

Ingrediënten (voor 4 personen):

Breng melk, slagroom, laurierblad en kaneelstokje in een pan aan de kook. Neem de pan van het vuur, verwijder het kaneelstokje en het laurierblad en zet de vloeistof even apart.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Doe de boter in een flinke pan en laat het langzaam smelten, voeg dan de bloem toe en roer goed door. Neem de pan van het vuur en voeg al roerend geleidelijk de melk toe, er mogen geen klontjes in komen. Breng de saus aan de kook en laat gedurende 2 minuten op een laag vuur zachtjes doorkoken. Haal de pan weer van het vuur en roer de helft van de oude kaas, alle Gorgonzola pikant en de hamreepjes erdoor en bestrooi rijkelijk met versgemalen peper en een iets zout.

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar haal 2 minuten van de kooktijd af. Giet af, laat even goed uitlekken en meng het vervolgens door de saus. Schep de kaasmacaroni in een diepe ovenschaal, strooi de spekblokjes en het restant van de kaas erover en bak het geheel gedurende 15 à 20 minuten in de oven (zet de schaal voor een extra lekkere knapperige korst de laatste 5 minuten onder de grill).

Terug naar overzicht

Veldsla met cranberry's, peer en schapenkaas

Lees artikel

Ciabatta met geitenkaas, honing en rozemarijn

Lees artikel

Luxe mini-sandwiches met Bouquet des Moines en zalm

Lees artikel

Pizza met zeevruchten en mozzarella

Lees artikel

Pizzataart met mozzarella en Parmiggiano Reggiano

Lees artikel

Fusilli met Heksenkaas, prei en Pietershoeve smeuïg belegen

Lees artikel