Malfattini - spinazieballetjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Doe de spinazie 1 minuut in kokend water en laat hem op een zeef uitlekken.

Verwarm de olie en bak het uitje glazig; bak de spinazie 1 minuut mee en laat afkoelen.

Meng de ricotta met het ei en breng op smaak met zout en peper. Roer er de spinazie en basilicum door. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een deeg.

Breng een pan lichtgezouten water aan de kook. Maak met een theelepel balletjes van het deeg en laat ze in het water zakken (zet het vuur laag).
Als de balletjes boven komen drijven, zijn ze gaar. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken.

Vet een ovenschaal in en leg de balletjes erin. Smelt de boter en giet over de balletjes, strooi de kaas erover en zet gedurende 8 minuten in de oven.

Terug naar overzicht

Grissini

Lees artikel

Veldsla met cranberry's, peer en schapenkaas

Lees artikel

Kaasmacaroni uit de oven

Lees artikel

Knapperige fontinasalade

Lees artikel

Gegrilde halloumi

Lees artikel

Insalata Caprese

Lees artikel