Malfattini - spinazieballetjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Doe de spinazie 1 minuut in kokend water en laat hem op een zeef uitlekken.

Verwarm de olie en bak het uitje glazig; bak de spinazie 1 minuut mee en laat afkoelen.

Meng de ricotta met het ei en breng op smaak met zout en peper. Roer er de spinazie en basilicum door. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een deeg.

Breng een pan lichtgezouten water aan de kook. Maak met een theelepel balletjes van het deeg en laat ze in het water zakken (zet het vuur laag).
Als de balletjes boven komen drijven, zijn ze gaar. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken.

Vet een ovenschaal in en leg de balletjes erin. Smelt de boter en giet over de balletjes, strooi de kaas erover en zet gedurende 8 minuten in de oven.

Terug naar overzicht

Geitenkaas en pruimen op volkorenbrood

Lees artikel

Kaas-uien-brood

Lees artikel

Zelf kaasbroodjes maken

Lees artikel

Gegrilde Emmentalcake

Lees artikel

Fruitige gorgonzola tosti

Lees artikel

Kaasgroothandels

Lees artikel