Pizzataart met mozzarella en Parmiggiano Reggiano

Ingredi?nten voor 4 personen:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius of volgens de aanwijzingen op de pizzabodem-verpakking.

Vet een springvorm (+/- 25cm doorsnee) in met olie en bestuif vervolgens bodem en zijkanten met ma?smeel. Maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rol het uit en bekleed de bodem en de zijwanden van de springvorm ermee. 
Zorg ervoor dat vooral de bodem niet te dun wordt! 

Fruit ui en knoflook in wat olie, voeg het gehakt toe, en rul deze gaar. Bak gedurende 3 minuten de in blokjes gesneden courgette mee. 
Giet het bakvocht af, meng de tijm erdoor en laat het geheel afkoelen.
Snijd de paprika in blokjes, de olijven in ringetjes, de tomaten en mozzarella in plakken.

Giet eventueel bovendrijvende olie van de pastasaus af en verdeel de saus over de bodem.

Verdeel de blokjes paprika over het gehakt-courgette mengsel en rangschik de plakken tomaat en daarna de plakken mozzarella over de taart. Bestrooi met versgemalen peper en zout en de basilicum. Verdeel daar overheen de olijven en rasp de Parmigiano Reggiano van het stuk over de taart. Vouw de randen van het deeg iets naar binnen en bestrijk ze met olijfolie. Zet de taart in de oven en bak gedurende 25 minuten, of volgens aanwijzingen op de pizzabodem-verpakking, goudbruin en gaar.

Terug naar overzicht

Kalfsmedaillons van Peters Farm met PietersHoeve September Zacht

Lees artikel

Geitenkaas torentjes

Lees artikel

Toast met geitenkaas en ham

Lees artikel

Malfattini - spinazieballetjes

Lees artikel

Geitenkaas en pruimen op volkorenbrood

Lees artikel

Warme ciabatta met Mozzarella

Lees artikel